
توکنهای تتر در اصل به ۳ بلاکچین مختلف متصل میشوند؛ یعنی ۳ نوع تتر وجود دارد. همه این سه نوع در عمل یکی هستند اما وقتی میخواهید از USDTاستفاده کنید بهتر است بدانید که چه نوعی را دارید به کار میبرد .
راحتترین روش برای فهمیدن نوع تتر این است که به آدرس کیف پول تتر خود نگاه کنید.
این سه نوع تتر و آدرس کیف پول دیجیتال آنها اینگونه هستند:
تتر اومنی (OMNI)
تتر روی بلاکچینهای مختلفی عرضه شده است. USDT رای اولینبار بر روی شبکه بلاکچین اومنی به بازار عرضه شد که درواقع همان بلاکچین بیتکوین است. اما این ایده مشکلات زیادی بهدنبال خود داشت. تمامی مشکلاتی که روی شبکه بیتکوین ظاهر میشد، عملا در شبکه Tether هم موجود بود. کارمزدهای بالا و اختلال در شبکه در اثر حملات هکرها و شلوغی شبکه و کند بودن تراکنشها از جمله مشکلات عدیده شبکه اومنی بودند.
تترهای شبکه اومنی بهدلیل این که بر روی شبکه بیتکوین سوار هستند، دارای آدرسهای والت مشابهی نیز هستند. این آدرسها همانند بیتکوین با عبارت bc1، یا اعداد ۱ یا ۳ آغاز میشوند که از ۳۴ کاراکتر تشکیل شدهاند.
تتر اتریوم (ERC-20)
بعد از مدتی و ظهور مشکلات شبکه اومنی توسعهدهندگان به تفاهمی رسیدند که تتر را روی شبکه بلاکچین اتریوم به بازار ارائه دهند. این موضوع با استقبال زیادی همراه شد و بهسرعت باعث محبوبیت بیشتر Tether شد. از جمله تفاوتهایی که شبکه اتریوم با شبکه اومنی داشت میتوان به سرعت بالاتر تراکنشها و کارمزدهای پایینتر اشاره کرد. الگوریتمی که آدرسهای والت اتریوم روی آن سوار هستند، اصطلاحا (ERC-20) نام دارد؛ لذا به تترهایی که روی شبکه اتریوم اجرا میشوند تترهای erc-20 نیز میگویند.
اگر Tether روی شبکه اتریوم اجرا شود، پس باید ویژگیهای فنی شبکه اتریوم را نیز دارا باشد. بنابراین آدرس تمامی والتهای تتر روی شبکه اتریوم، همانند آدرس اتریوم است. این آدرسها با 0x آغاز میشوند و از ۴۲ کاراکتر تشکیل میشوند که نسبت به آدرسهای اومنی دارای طول بیشتری هستند.
تتر ترون (TRC-20)
بهوجود آمدن پروژههای دیفای (DEFI) برروی بستر اتریوم و استقبال زیاد از این پروژهها درسال ۲۰۲۰، باعث شد تا شبکه اتریوم بسیار شلوغ شود. این امر باعث افزایش کارمزدهای USDT بر روی بستر اتریوم شد. بر همین اساس توسعهدهندگان بستر ترون (TRON) را برای توسعه Tether مهیا کردند. اصطلاحا الگوریتم شبکه ترون را (TRC-20) نیز مینامند. کوین ترون در قدیم از مشتقات اتریوم بوده است اما اکنون بلاکچین و ویژگیهای منحصربهفرد و مخصوص بهخودش را دارا است. از مزایای فعالیت USDT بر روی شبکه ترون میتوان به سرعت شبکه بیشتر و همچنین کارمزدهای کمتر نسبت به اتریوم و همچنین بهره بردن از امکاناتی نظیر ایردراپ و جایزههای نگهداری توکنهای TRC-20 اشاره کرد.
بدیهی است تترهایی که بر روی شبکه ترون فعالیت میکنند، دارای آدرسهای والت از جنس شبکه ترون هستند که دارای ۳۴ کاراکتر هستند و همگی با حرف T آغاز میشوند.
مهمترین ویژگیهای تتر
ثابت بودن قیمت: یکی دیگر از ویژگیهای تتر که این رمزارز را از سایر رمزارزها متمایز میکند ثابت بودن قیمت آن است، این در حالی است که رمزارزهای دیگر با توجه به مقدار تراکنشها و درخواستهای کاربران افزایش یا کاهش خواهند داشت.
شفافیت مالی: اطلاعات مربوط به ارزهای پشتوانه تتر به طور زنده قابل مشاهده و پیگیری است.
سرعتبالا در انجام تراکنشها: یکی از ویژگیها و درواقع مزایای تتر سرعت کم در نقل و انتقالات مالی است و این در حالی است که برای انجام هرگونه تراکنشی در سیستم بانکی بینالمللی چندین روز طول خواهد کشید تا نقل و انتقالات صورت گیرد.
امنیت : تکنولوژی بلاک چین محور تتر، امنیت انتقال پول به وسیله آن را تامین میکند. تمامی تراکنشهای انجام شده در بلاک چین تتر نیز با استفاده از ابزارهای موجود از جمله وبسایتهایی مانند etherscan در دسترس است.
کارمزد کم: کارمزد تتر تقریباً صفر است اما برای محاسبه دقیقتر کارمزدها بهتر است بدانید که هزینه انتقال دلار تتر از کیفپول مختص به این رمزارز به کیفپولی دیگر متفاوت خواهد بود، اما بهطورمعمول کارمزد تراکنشها در کیفپول تتر به حسابهای موجود در بانک نه یک کیفپول دیگر به مقدار ۲۰ دلار در نظر گرفته شده است.
کیف پول تتر
تا به اینجای کار متوجه شدیم که تتر چیست و چه کاربردی در دنیای رمزارزها دارد. اما برای ذخیره و نگهداری از تتر نیاز است که یک کیف پول دیجیتال مناسب در اختیار داشته باشید. بهترین کیف پولها برای نگهداری تتر به شرح زیر است:
تتر (Tether)
کیفپول اصلی تتر: این کیفپول نیز با ثبت حساب کاربری در سایت تتر خریداری میشود.
تراست والت تتر(Trust)
این کیفپول برای تلفن همراه است و برای استخراج تتر با موبایل نیز بسیار مناسب است. کار کردن با آن نیز راحت و ساده است.
Tether Free Wallet
فقط برای کسانی مفید میباشد که بخواهند با گوشی اندروید خود، به خرید توکن اقدام نمایند. در واقع کیف پول Tether Free برای استفاده روی موبایل طراحی شده است. با مراجعه به سایت Tether Free Wallet برای دریافت کیف پول خود اقدام کنید.
لجر (Ledger)
کیف پول لجرنانو درحال حاضر به عنوان ایمنترین کیف پول ارز دیجیتال در دنیا شناخته میشود. این کیف پول سخت افزاری مدلهای مختلفی دارد که مدل لجرنانو ایکس آن درحال حاضر بیش از ۱۰۰ رمزارز مختلف از جمله تتـر را پشتیبانی میکند.
ترزور (Trezor)
در این کیفپول امکان انجام تراکنشها به شکل آفلاین وجود دارد و امنیت منحصربهفردی دارد.
کوینومی (Coinomi)
«کوینومی» یک کیف پول نرمافزاری با چند پلتفرم است که امکان ذخیره بیش از ۱۵۰۰ ارز مختلف را ایجاد میکند و درون خود یک صرافی هم دارد. کوینومی برای «ویندوز»، «اندروید»، «لینوکس» و «ios» منتشر شده است.