کیف پولهای ارزدیجیتال ریپل ripple XRP
ولت های ارزدیجیتال ریپل ripple XRP

برخلاف دو ارز دیجیتال بیت کوین و اتریوم هیچ کیف پول رسمی از طرف سایت رسمی ریپل برای ذخیره ایکس آر پی معرفی نشده است. این موضوع ممکن است سیاست شرکت ریپل باشد؛ زیرا هدف ریپل ذخیره شدن این ارز دیجیتال به وسیله مؤسسات و نهادهای مالی و بانکها است و ریپل هیچ مسئولیتی برای سرمایهگذاران کوچک به عهده نمیگیرد؛ با این حال چند کیف پول تست شده برای ریپل وجود دارد:
- کیف پول لجر (Ledger)
- کیف پول اتمیک (Atomic)
- کیف پول کوینومی (Coinomi)
- کیف پول توست (Toast Wallet)
محصولات شرکت ریپل
ریپل نت (RippleNet) در حال حاضر، سه محصول را ارائه میدهد که به عنوان راهحل پرداخت برای بانکها و موسسات مالی طراحی شده است. در حال حاضر ریپل نت سه محصول اصلی دارد: « ایکس رپید »، « ایکس کارنت » و « ایکس ویا ».
xRapid
به صورت خلاصه، xRapid راهحل نقدینگی است که از XRP به عنوان پل ارتباطی بین پول چندین پول فیات عمل میکند. هر دوی XRP و xRapid بر مبنای XRP Ledger کار میکنند که تأیید تراکنش سریعتر و کارمزد کمتر را نسبت به روشهای مرسوم، ارائه میکند.
بیاید مثالی آسانتر بزنیم. باب از استرالیا میخواهد ۱۰۰ دلار را به آلیس در هند بفرستد. باب انتقال را از طریق مؤسسهی مالی FIN انجام میدهد. شرکت FIN به منظور انجام تراکنش از xRapid برای ایجاد ارتباط بین صرافیهای تبادل سرمایه در کشورهای مبدا و مقصد، استفاده میکند. بدین طریق شرکت میتواند ۱۰۰ دلار باب را به XRP تبدیل میکند و نقدینگی لازم را برای پرداخت نهایی تأمین میکند. در عرض چند ثانیه، XRP به روپیه هند تبدیل میشود و آلیس میتواند پول را از صرافی محلی در هند برداشت کند.
xCurrent
xCurrent راه حلی است که برای پرداخت آنی و ردیابی پرداختهای فرامرزی بین اعضای ریپل نت طراحی شده است. ایکس کارنت از رمزارز XRP به صورت پیشفرض استفاده نمیکند، درنتیجه توسعهی این شبکه الزاما باعث افزایش قیمت XRP و رشد آن نمیشود. ایکس کارنت براساس Intedger Protocol ساخته شده است، این پروتکل توسط ریپل به عنوان پروتکلی برای ارتباط لجرها و شبکههای پرداخت مختلف طراحی شده است. اگرچه ایکس کارنت در اصل برای پول فیات طراحی شده است اما از ارزهای دیجیتال نیز پشتیبانی میکند.
xVia
xVia واسط کاربری مبتنی بر API است که به بانکها و سایر ارائهدهندگان خدمات مالی این امکان را میدهد بدون آنکه نیازی به چندین شبکهی پرداخت باشد از طریق فریمورکی مشترک به تعامل با یکدیگر بپردازند. xVia به بانکها اجازه میدهد تا از طریق سایر همکاران بانکها که به RippleNet متصل هستند، پرداختها را انجام دهد و همچین میتوانند فاکتورها و سایر اطلاعات را به تراکنشها الصاق کنند.
آیندهی ریپل XRP
اگرچه بسیاری از افراد چشمانداز و فواید XRP را جذاب میبینند، پت وایت، مدیرعامل Bitwave در مورد پروندهی SEC ضد ریپل نگران است، او میگوید: « آنها [شرکت ریپل] خود را به عنوان لایهی پرداخت بین شرکتهای قانونی قرار دادهاند، اما در همین حال با SEC بهشدت مشکل دارند. هیچیک از مشتریان نمیخواهند تا زمانی که این مشکلات قانونی حل و فصل شود، شروع به استفاده از XRP کنند».
با این حال XRP ریسکی است که مناسب محافظهکاران نیست. اگرچه از زمان شروع تشکیل پرونده ریپل، قیمت XRP تا حدودی زیادی بازگشته است، اما اظهارات SEC موجب سقوط XRP میشود. تا زمانی که مشکلات ریپل با کمیسون بورس و اوراق بهادار آمریکا حل نشود، بازار این رمزارز همچنان نوسانی خواهد بود. در صورتی که ریپل بتواند در پروندهی SEC پیروز شود و به کنترل سیستم پرداخت ادامه دهد، آن زمان خرید XRP ارزشمند است.
مزایا XRP
- ریپل شرکتی رسمی است که بانکهای زیادی به آن اعتماد دارد، ریپل بلاکچین استارتاپی گمنام نیست.
- بدون تورم: تمامی توکنها قبلا استخراج شدهاند.
- اگر روزی تمامی بانکها تصمیم بگیریند به جای استفاده از فرایند تبادل ارزی پرزحمت از XRP به عنوان ارز بانکی مشترک استفاده کنند، کسانی که از ابتدا در ریپل سرمایهگذاری کردهاند، از سرمایهگذاری خود سود خواهند برد.
معایب XRP
- ریپل بسیار متمرکز است، این امر در تضاد با ایدهی اصلی رمزارزها یعنی پرهیز از نهادی مرکزی است.
- از آنجایی که توکنها قبلا استخراج شدهاند و شرکت ریپل ۶۱ درصد از توکنها را در اختیار دارند، توسعهدهندگان این شرکت میتوانند تصمیم بگیرند که چه زمانی و چقدر از توکنهای XRP که در اختیارشان است را آزاد کنند، بنابراین این قضیه مانند سرمایهگذاری در بانک است.
- ریپل پروژهی متنباز و بسیار هوشمند است، هر چند متنباز بودن میتواند باعث آشکار شدن مشکلات پروژه شود، اما این امر مانند چاقویی دو لبه است و ممکن است بعضی سعی در هک آن کنند.