معرفی رمزارزها

رمزازر بایننس‌کوین Binance Coin BNB

ارز دیجیتال بایننس (BNB) Binance Coin چیست؟

 

ارز دیجیتال بایننس‌کوین، از طریق عرضه‌ اولیه کوین (ICO) در ماه جولای سال ۲۰۱۷ منتشر شد. بایننس‌کوین (BNB) رمزارزی است که می‌توان از آن برای ترید یا پرداخت کارمزد در صرافی ارز دیجیتال بایننس استفاده کرد و هم یک کریپتوکارنسی بر روی زنجیره‌ بلاک‌چین بایننس است.هدف اصلی ایجاد این کوین، جذب سرمایه برای توسعه و گسترش صرافی Binance بود.

بایننس چیست؟

صرافی کریپتو Binance (که یکی از بزرگترین صرافی‌های کریپتو است) از امنیت و سرعت پردازش قابل توجهی برخوردار است و ایجاد ارز دیجیتالی‌اش نیز باعث شد جایگاهی پیشرو در این فضا کسب کند. صرافی ارز دیجیتال بایننس در سال ۲۰۱۷ با تمرکز روی آلت‌کوین‌ها تأسیس شد و هنگام ایجاد آن براساس استاندارد ERC-20 و با استفاده از شبکه اتریوم و بلاک‌چین ساخته شده است.

بایننس (Binance) یک صرافی آنلاین ویژه رمزارزها و یکی از محبوب‌ترین و شناخته شده‌ترین آن‌ها است. کلمه «Binance» (بایننس) از ترکیب دو کلمه «Binary» (دودویی) و «Finance» (مالی) ساخته شده است. بایننس در کنار خدمات تریدینگ رمزارزها، اکوسیستمی کامل از عملکردها را برای کاربران خود عرضه می‌کند که شامل موارد زیر است:

  • شبکه بلاکچین بایننس با نام بایننس چین و بایننس اسمارت چین
  • ارائه‌ کیف پول نرم‌افزاری تراست ولت‌ (Trust Wallet)
  • بایننس‌کوین (BNB)
  • صرافی غیرمتمرکز بایننس دکس (Binance DeX)

تفاوت اصلی بایننس‌کوین و بیت‌کوین چیست؟

بر خلاف بیت‌کوین، اتریوم و سایر کریپتوکارنسی‌های پیشرو، بایننس‌کوین ارزی جدید در شبکه‌ بلاک‌چین محسوب می‌شود. این بدان معناست که سهم بازار آن نسبت به دیگر کوین‌های پیشرو، کمتر و علاوه بر آن، تخصیص پرتفوی معامله‌گران نیز به این دست از کریپتوکارنسی‌ها محدود است. در نتیجه این موضوع باعث می‌شود ارائه دهندگان کریپتو، بر سر منابع سرمایه‌گذاران هر روزه با هم به رقابت بپردازند. کریپتوکارنسی‌ها ممکن است به دلیل عدم وابستگی‌شان به دولت، برای بسیاری از معامله‌گران فریبنده باشند، اما این عاقلانه نیست که فکر کنیم اقدامات دولت تأثیر عمده‌ای بر ارزش آن‌ها نخواهد گذاشت.

  • زمانی که صحبت از معامله‌ بیت‌کوین است، معامله‌گر همیشه باید در نظر داشته باشد که از کدام صرافی کریپتو استفاده کند. چراکه همه‌ صرافی‌ها و سایت‌ها به یک اندازه قابل اعتماد و امن نیستند. ارز دیجیتال بایننس‌کوین در صرافی Binance پذیرش می‌شود که این یکی از امن‌ترین صرافی‌ها در جهان است.
  • تمرکز در برابر عدم تمرکز: بیت‌کوین در همه جا معامله می‌شود و نسبت به انواع مختلفی از متغیرها آسیب‌پذیر است. ارز دیجیتال بایننس‌کوین کمتر مستعد تاثیر از شرایط خارجی است اما به شدت تاثیرپذیر از شرایط داخلی Binance است.
  • بایننس‌کوین، ارزی جدید است که در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شد. اما از طرف دیگر، بیت‌کوین دارای سابقه طولانی و اثبات شده‌ای است که برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ منتشر شد.
  • حداکثر تعداد بیت‌کوین‌ها، ۲۱ میلیون اما عرضه‌ بایننس‌کوین ۲۰۰ میلیون کوین است. این بدان معناست که طی سال‌های آینده، کوین‌های BNB می‌توانند به لحاظ حجم کلی، از بیت‌کوین سبقت بگیرند.
  • بیت‌کوین یک پول رمزنگاری‌شده و یک دارایی دیجیتال است. در حال حاضر، فروشگاه‌ها و مراکز خدماتی گوناگونی در قبال دریافت بیت‌کوین به ارائه خدمات می‌پردازند. این در حالی است که بایننس‌کوین هنوز نتوانسته به معنای واقعی کلمه پول باشد. زیرا کاربرد اصلی آن استفاده برای پرداخت‌های داخلی مربوط به صرافی بایننس است و با وجود آنکه برخی از شرکت‌های خدمات مسافرتی و اقامتی از آن استفاده می‌کنند، ولی هنوز نتوانسته جایگاه جدی در این راستا داشته باشد.
  • بیت‌کوین به دلیل هزینه بالای تراکنش‌ها، پردازش زیاد لازم در این راستا (و طبعا مصرف بالای حامل‌های انرژی) و کندی انجام تراکنش‌ها، گزیه مناسبی برای انجام تراکنش‌های خرد نیست. این در حالی است که بایننس‌کوین به دلیل نداشتن هزینه مربوط به انجام تراکنش‌ها و سرعت انجام تراکنش‌ها گزینه مناسبی برای انجام تراکنش‌های خرد است.
  • از جهت ارزش بازار، بیت‌کوین در جایگاه اول ارزش بازار قرار دارد. بایننس‌کوین با اختلاف بسیار زیاد از بیت‌کوین، در جایگاه سوم قرار دارد. شایان توجه است که بایننس‌کوین خیلی سریع توانسته است که از جهت اندازه بازار خود را رشد دهد و به جایگاه سوم و بالاتر از بسیاری از رمزارزهای محبوب و شناخته شده‌تر برساند.
  • بیت‌کوین از مکانیزم اجماع اثبات کار استفاده می‌کند. این در حالی است که بایننس‌کوین از مکانیزمم اجماع تحمل خطای بیزانس استفاده می‌کند.
  • بیت‌کوین از ابتدا روی شبکه بلاکچین اختصاصی خودش بود. اما بایننس‌کوین ابتدا روی شبکه اتریوم بود و پس از آن به شبکه بلاکچین خودش منتقل شد.
  • خالق بیت‌کوین شخص یا گروهی ناشناخته از افراد با نام ساتوشی ناکاماتو هستند. این در حالی است که خالق بایننس‌کوین در واقع صرافی بایننس است که بنیان‌گذار آن چانگ‌پنگ ژائو است.
  • تقریبا همه صرافی‌های رمزارزها در دنیا از بیت‌کوین پشتیبانی می‌کنند. این در حالی است که پشتیبان اصلی بایننس‌کوین صرافی بایننس است و در کنار آن، تعداد خاصی از صرافی‌های دیگر نیز از این رمزارز پشتیبانی می‌کنند.
  • بیت‌کوین از همه رمزارزهای موجود سیال‌تر است؛ این یعنی عرضه و تقاضا و داد و ستد آن بیش از سایر رمزارزها است. به عبارت دیگر، در مدت زمان کمتری می‌توان بیت‌کوین را به نوع دیگری از نقدینگی تبدیل کرد. این در حالی است که میزان سیال بودن بایننس‌کوین نسبت به بیت‌کوین به مراتب پایین‌تر است.
  • جامعه توسعه‌دهندگان بیت‌کوین حقیقتا از دیگر رمزارزها بسیار بزرگتر است و بایننس‌کوین نیز از این قاعده مستثنی نیست. در عین حال، جامعه توسعه‌دهندگان بیت‌کوین خودجوش است (دستکم در غیاب ناکاموتور اینطور به نظر می‌رسد) اما توسعه‌دهندگان اصلی بایننس‌کوین را افرادی تشکیل می‌دهند که توسط صرافی بایننس برای انجام این کار استخدام شده‌اند.

تفاوت اصلی اتریوم و بایننس‌کوین چیست؟

تفاوت‌ها و شباهت‌های دو رمزارز اتریوم و بایننس‌کوین در ادامه از ابعاد گوناگون بررسی می‌شود.

  • تفاوت اصلی اتریوم و بایننس‌کوین در هدف ارائه آن‌ها است. اتر (یا همان به اصطلاح رمزارز اتریوم) رمزارز بومی پلتفرم اتریوم است. هدف از پلتفرم اتریوم ارائه یک بستر توزیع شده برای سازمان‌های توزیع شده، قراردادهای هوشمند، ارائه محتوا به صورت توزیع شده و دیگر موارد بوده است. در حالی که بایننس‌کوین در ابتدا با این هدف منتشر شد که ارزی برای پرداخت هزینه‌های داخلی در صرافی بایننس باشد. هر چند که در حال حاضر برخی از شرکت‌های خدماتی مانند خدمات مسافرتی و برخی از اقامتگاه‌ها از بایننس‌کوین پشتیبانی می‌کنند.
  • اتریوم را می‌توان یک پول دیجیتال در نظر گرفت، ولی بایننس‌کوین هنوز از این مفهوم فاصله دارد.
  • از جهت ارزش بازار، بایننس در جایگاه سوم و درست بعد از اتریوم که در جایگاه دوم ایستاده، قرار دارد. حقیقت آن است که اختلاف ارزش بازار بایننس با اتریوم آنقدرها زیاد نیست که بتوان گفت تا مدت زیادی نمی‌تواند از آن پیشی بگیرد.
  • اتریوم ابتدا از مکانیزم اجماع اثبات کار استفاده می‌کرد و سپس، در یکی از مهم‌ترین به‌روزرسانی‌های خود، ازمکانیزم اثبات سهم (Proof of Stake) استفاده کرد. بایننس‌کوین ابتدا در بستر اتریوم پیاده‌سازی شده بود و بنابراین از مکانیز اجماع اثبات کار استفاده می‌کرد و از سال ۲۰۱۹ و پس از انتقال به بلاکچین بایننس از مکانیزم تحمل خطای بیزانس استفاده می‌کند.
  •  تیم بنیان‌گذاران اتریوم بزرگ است و افراد زیادی به آن رفت و آمد داشته‌اند. اما ایده اولیه و اساسی آن توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) ارائه شد که در حال حاضر هم از برنامه‌نویسان و مدیران اصلی پروژه اتریوم است. خالق بایننس‌کوین در واقع صرافی بایننس است که بنیان‌گذار آن چانگ‌پنگ ژائو است.
  • بسیاری از صرافی‌های رمزارزها در دنیا از اتریوم پشتیبانی می‌کنند. این در حالی است که پشتیبان اصلی بایننس‌کوین صرافی بایننس است و در کنار آن، تعداد خاصی از صرافی‌های دیگر نیز از این رمزارز پشتیبانی می‌کنند.
  • سیال بودن اتریوم از بایننس‌کوین بیشتر است.
  • اتریوم تیم توسعه بسیار بزرگی دارد. نکته جالب توجه آن است که تیم بنیان‌گذاران اتریوم نیز نسبت به سایر پروژه‌ها خیلی بزرگ و البته، متغیر بوده است. این در حالی است که بایننس‌کوین یک پروژه ارائه شده توسط صرافی بایننس است و بنابراین، تیم توسعه آن را بیشتر افرادی تشکیل می‌دهند که این صرافی برای انجام پروژه استخدام کرده است.

بلاکچین بایننس (Binance Chain)

بلاکچین بایننس که در سال ۲۰۱۹ آزمایش و راه‌اندازی شد، در واقع بستری برای اجرای صرافی غیرمتمرکز بایننس (Binance DEX) است. زنجیره بایننس چندین کارکرد مفید مانند ایجاد توکن‌های جدید برای دیجیتالی کردن دارایی‌های موجود، ارسال، دریافت، سوزاندن و بلوکه کردن و آزاد کردن توکن‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد.

زنجیره بایننس از مکانیزم اجماع تحمل خطای بیزانس (Byzantine fault) استفاده می‌کند. این سیستم شامل انواع گوناگونی از گره‌ها است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • گره‌های اعتبارسنج : (Validator Nodes) اعضای جامعه را که برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها رای می‌دهند انتخاب می‌کند.
  • گره‌های شاهد : (Witness Nodes) شاهد فرایند اجماع هستند و تراکنش را به دیگر گره‌ها پخش می‌کنند.
  • گره‌های شتاب‌دهنده: متعلق به سازمان صرافی بایننس است و فرایند اعتبارسنجی تراکنش را سرعت می‌بخشند.

 به گفته مدیر بایننس، سرعت و توانایی مدیریت حجم عظیم تراکنش‌ها در این بلاک‌چین اولویت داشته و افزودن قابلیت‌های مختلف در اولویت‌های بعدی قرار دارند. با راه‌اندازی رسمی بلاک‌چین در آوریل ۲۰۱۹، فرایند انتقال توکن‌های بایننس از بلاک‌چین اتریوم نیز آغاز شد.

همچنین می‌توانید از طریق Binance Chain Explorer، API و رابط RPC، بازار DEX را برای تأیید قیمت و فعالیت بازار دارایی‌های خاص، بررسی تاریخچه معاملات و بلوک‌های زنجیره‌، رصد کنید.

تمرکز اصلی در طراحیBinance Chain عبارتند از:

  • عدم نگهداری وجوه: معامله‌گران کنترل کلید و وجوه شخصی خود را حفظ می‌کنند.
  • عملکرد بالا: تأخیر کم، توان عملیاتی بالا برای کاربران بزرگ و معاملات با نقدینگی بالا. هدف ما دستیابی به زمان ۱ ثانیه در ایجاد بلوک، با ۱بار تایید نهایی بودن می‌باشد.
  • هزینه کم: هم در کارمزد و هم در هزینه نقدینگی.
  • تجربه کاربری آسان: همانند سایت com.
  • معاملات عادلانه: تا حد امکان، به حداقل رساندن معاملات بر اساس اطلاعات نهانی.
  • قابل تکامل: قادر به توسعه مداوم با استفاده از انباشته فناوری، معماری و ایده‌ها برای بهبود سیستم.

ناگفته نماند که می‌توانید سایر داده‌های شبکه بایننس را از طریق full node یا API استخراج کنید، ابزارها و برنامه‌هایی را توسعه دهید تا به کاربران در استفاده از Binance Chain و Binance DEX کمک کند و همین‌طور توکن‌های BNB را نیز ارسال و دریافت کنید.

مزایای استفاده از بایننس‌کوین

  • دارای کارمزد کم‌تر به نسبت دیگر رمزارزها در بازار کریپتوکارنسی
  • امکان بهره‌مندی از تخفیف در هزینهٔ معاملات Binance
  • امنیت و قابلیت اطمینان : بایننس در حال حاضر میلیون‌ها کاربر و معامله‌گر رمزارزها دارد که روی پلتفرم بایننس تکیه دارند و به امنیت و قابلیت‌های محافظتی این صرافی اطمینان دارند. صرافی بایننس از یک چارچوب سیستمی چندخوشه‌ای و چند لایه استفاده می‌کند و همچنین، قابلیت صندوق دارایی امن (Secure Assets Fund for Users) را به منظور امن نگه‌داشتن دارایی‌های کاربران ارائه می‌دهد.
  • امکان استفاده از آن در خارج از پلتفرم معاملاتی Binance
  • امکان مبادلهٔ آن با ارزهای فیات : قابلیت استفاده از بایننس‌کوین برای خریدوفروش سایر رمزارزهای موجود در بازار دیجیتال همچون بیت‌کوین، لایت‌کوین، اتریوم، مونرو و…
  • دسترسی آسان به آن از طریق دسک تاپ، HTML5، iOS و Android
  • تراکنش‌های سریع : در صورتی که کاربر از بایننس‌کوین برای معامله‌گری در صرافی استفاده می‌کند، به موتور تطبیق مالکیت این پلتفرم دسترسی دارد. کاربران همواره می‌توانند معامله درست را با استفاده از موتور تطبیق مالکیت پیدا کنند و با استفاده از بایننس‌کوین این کار را سریع‌تر و قابل اطمینان‌تر انجام دهند.
  • دسترسی گسترده: صرافی Binance امکان معامله بیش از ۴۰ جفت ارز را فراهم می‌کند
  • مشارکت در عرضه اولیه کوین‌ها : لانچ‌پد بایننس از فروش توکن‌های جدید پشتیبانی می‌کند و کاربر می‌تواند از توکن‌های بایننس‌کوین خودش برای خرید سهم در رمزارز جدیدی که قرار است عرضه شود استفاده کند. بعدها، این ارزهای دیجیتال جدید به صرافی بایننس اضافه می‌شوند و کاربر می‌تواند آن‌ها را معامله کند و این به نوبه خود یک تجربه بی‌بدیل و کامل را برای کاربر به همراه دارد.

معایب استفاده از بایننس‌کوین

در حالی که مزایای خاصی برای خرید بایننس‌کوین وجود دارد، مخاطراتی نیز پیرامون این رمزارز وجود دارد. موضوع اولی که برای کسی پوشیده نیست این است که صنعت رمزارزها یک صنعت نوپا است. بنابراین رویدادهای گوناگون می‌تواند اثر منفی روی این صنعت داشته باشد. بی‌ثباتی این صنعت هم یکی از موضوعاتی است که افراد باید آن را در نظر بگیرند زیرا یک اتفاق و یک لحظه می‌تواند منجر به از دست رفتن کل سرمایه فرد شود.

علاوه بر آن، چنانکه شرح داده شد، بحث تخفیف کارمزد تراکنش‌ها در صورت استفاده از بایننس‌کوین برای پراخت کارمزدها در صرافی بایننس در سال ۲۰۲۱ به پایان می‌رسد و در این زمان در صورتی که این رمزارز نتوانسته باشد جایگاه خوبی در بازار رمزارزها به دست آورده باشد، ممکن است به طور کامل از رده خارج شود. البته به نظر می‌رسد که بایننس‌کوین اکنون جایگاه خوبی را از آن خود کرده و با قرار کردن در جایگاه سوم از نظر اندازه بازار، بعد از بیت‌کوین و اتریوم که به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند، از آینده خوبی برخوردار است.

کیف پول دیجیتال بایننس‌کوین

برای ذخیره‌سازی بایننس‌کوین (BNB) می‌توان از ولت‌های سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری زیر استفاده کرد:

  • کیف پول سخت‌افزاری لجر Ledger، ترزور Trezor یا کول ولت

در حالت کلی استفاده از کیف پول‌های سخت‌افزاری برای نگهداریارز دیجیتال بایننس‌کوین و یا سایر رمز ارز های دیگر پیشنهاد نمی‌شود مگر سرمایه زیادی را بابت خرید آن پرداخت کرده‌اید و به همین منظور نیاز به تامین امنیت بیشتری هستید.

  • کیف پول نرم‌افزاری Enjin Wallet ، Jaxx، BRD، Atomic Wallet، Coinomi
  • کیف پول رسمی بایننس‌کوین با نام تراست ولت (TrustWallet)

علاوه بر تراست ولت، کیف پول‌های MetaMask، Math Wallet، Bitkeep و Binance Chain Wallet از بایننس‌کوین در بلاکچین بایننس اسمارت چین پشتیبانی می‌کنند.

امتیاز کاربران: 4.65 ( 1 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا