
ترون (Tron) نوعی سیستم سرگرمی غیرمتمرکز و پلتفرمی برای اشتراک گذاری محتوا است که با استفاده از تکنولوژی بلاک چین و شبکه همتا به همتا (Peer to Peer) کار میکند. این پروتکل به تمامی کاربران امکان انتشار، ذخیره سازی و مالکیت دیتا و محتوا را به صورت کاملاً رایگان، غیرمتمرکز و خودکار میدهد.
میتوانید Tron را به عنوان نسل بعدی شبکه های اجتماعی در نظر بگیرید که با استفاده از آن میتوانید محتوا تولید کنید و آن را با دیگر افراد در هر نقطه از دنیا به اشتراک بگذارید. ترونیکس یا TRX واحد اصلی حساب ها در بلاک چین ترون است و در واقع پولی است که برای تولید محتوا به شما داده میشود. این ارز دیجیتال رمزنگاری شده با نماد TRX شناخته میشود. در این مقاله ما شما را با ارز دیجیتال ترون و ویژگی های مختلف آن آشنا خواهیم نمود.
ارز دیجیتال ترون چیست؟
ما پیشازاین در معرفی ارز دیجیتال تتر گفتیم که سه نوع از این ارز دیجیتال وجود دارد. نوع اول بر پایه بلاکچین بیتکوین، نوع دوم بر پایه اتریوم و نوع سوم بر پایه ترون است. ازآنجاییکه تتر خود بزرگترین ارز دیجیتال بعد از بیتکوین و اتریوم در دنیاست و با توجه به اینکه تتر در کنار اتریوم و بیتکوین از ترون هم استفاده کرده است، آنچه به نظر میرسد این است که احتمالا ترون دستکمی از بیتکوین و اتریوم نداشته باشد.
پروژه ترون چیست؟
پروژه ترون که ارز دیجیتال ترون (Tron) که با عبارت اختصاری TRX در سایتهای معامله ارزهای دیجیتال نوشته میشود، یکی از نتایج آن است، در اصل نه یک ارز دیجیتال یا حتی پلتفرم بلاکچین مثل EOS، بلکه فراتر از آن یک پروژه بسیار بلندپروازانه برای ایجاد یک اینترنت غیرمرکزی، یک پلتفرم بلاکچین برای قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیرمرکزی (Decentralized Apps) یا dApps است.
استفاده از قراردادهای هوشمند در کنار اینکه ترون یک پلتفرم برای توسعه اپلیکیشنهای غیرمرکزی است این مسئله را بدیهی میکند که پروژه ترون از این دو جنبه بهنوعی در رقابت با مشهورترین ارز دیجیتال از این نوع یعنی اتریوم است.
اما ارز دیجیتال ترون تفاوتهایی با اتریوم دارد که در نهایت باعث میشود کاربرد ترون برای کارهای متعددی بر مبنای ارزهای دیجیتال و قراردادهای هوشمند، بسیار فراتر از اتریوم باشد.
در شبکه ارز دیجیتال ترون یا TRX برخلاف اتریوم که از فرآیند اثبات کار استفاده میکند، از فرآیند اثبات دارایی (Proof of Stack) برای تایید تراکنشها استفاده میشود.
ساختار ترون (TRX)
ترون (TRX) به دلیل ویژگیهای ذاتی خود میبایست از ساختاری تشکیل میشد که بتواند تمامی این ویژگیها را با یکدیگر تلفیق و آن را از دیگر ارزها متمایز کند. ترون از ساختاری معماری 3 لایه تشکیل شده است که هر کدام وظیفهای بر عهده دارند.
لایه اول: لایه ذخیره سازی (STORAGE)
این لایه حالتها و زنجیرهها را ذخیره میکند. به گفته تیم ترون برای طراحی این لایه از یک نظریه مشهور به نام نظریه دیتابیس گراف استفاده شده است تا بتوان انواع مختلف دیتا را با این روش ذخیره نمود.
لایه دوم: لایه هسته (CORE)
بخش قرارداد هوشمند، مدیریت حساب، ماژول اجماع و ماژول apiهای کیف پول در این لایه قرار دارد. الگوریتم اجماع در شبکه ترون، گواه اثبات سهام نمایندگی شده (DPOS) است و زبان برنامه نویسی استفاده شده در این شبکه جاوا (JAVA) میباشد که قرار است در آینده امکان استفاده از زبانهای دیگر نیز فراهم گردد.
لایه سوم: لایه برنامه کاربردی یا اپلیکیشن (APPLICATION)
برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار میتوانند با ساخت انواع نرم افزارهای غیرمتمرکز، انواع کیف پولها یا نرم افزارهای کاربردی دیگر را تهیه و عرضه کنند.
مزایای ارز دیجیتال ترون
4 مورد از مهمترین مزایای رمزارز ترون عبارتند از:
مقرون بهصرفه
کارمزد و هزینه در شبکه ترون بسیار پایین و تقریباً صفر است. برای مثال، در تراست ولت کارمزد انتقال ارز ترون، 0.1 ترون (TRX) است.
سرعت انتقال بالا
تعداد تراکنشهایی که در ثانیه میتواند در شبکه ترون انجام شود، زیاد است و این شبکه امکان انجام تراکنشها در حجم بالا را دارد. برای مثال، در شبکه بیت کوین 7 تراکنش در ثانیه و شبکه اتریوم 15 تراکنش در ثانیه انجام میشود که این تعداد در شبکه ترون به 2000 تراکنش در ثانیه میرسد. به همین دلیل است که تراکنشهای ترون با سرعت بالاتری نسبت به این دو شبکه انجام میشود.
امکان ایجاد DApps
DApps برنامههایی هستند که به صورت غیرمتمرکز کار میکنند و شخص یا گروه خاصی روی آنها نظارت ندارد. شما میتوانید DApp موردنظر خود را در شبکه ترون ایجاد کنید.
محبوبیت بالا
در بسیاری از صرافیها از ارز دیجیتال ترون پشتیبانی میشود و کاربران زیادی از آن استفاده میکنند.