
بلاکچین بایننس که در سال ۲۰۱۹ آزمایش و راهاندازی شد، در واقع بستری برای اجرای صرافی غیرمتمرکز بایننس (Binance DEX) است. زنجیره بایننس چندین کارکرد مفید مانند ایجاد توکنهای جدید برای دیجیتالی کردن داراییهای موجود، ارسال، دریافت، سوزاندن و بلوکه کردن و آزاد کردن توکنها را در اختیار شما قرار میدهد.
زنجیره بایننس از مکانیزم اجماع تحمل خطای بیزانس (Byzantine fault) استفاده میکند. این سیستم شامل انواع گوناگونی از گرهها است که شامل موارد زیر میشود:
- گرههای اعتبارسنج : (Validator Nodes) اعضای جامعه را که برای اعتبارسنجی تراکنشها رای میدهند انتخاب میکند.
- گرههای شاهد : (Witness Nodes) شاهد فرایند اجماع هستند و تراکنش را به دیگر گرهها پخش میکنند.
- گرههای شتابدهنده: متعلق به سازمان صرافی بایننس است و فرایند اعتبارسنجی تراکنش را سرعت میبخشند.
به گفته مدیر بایننس، سرعت و توانایی مدیریت حجم عظیم تراکنشها در این بلاک چین اولویت داشته و افزودن قابلیتهای مختلف در اولویتهای بعدی قرار دارند. با راهاندازی رسمی بلاک چین در آوریل ۲۰۱۹، فرایند انتقال توکنهای بایننس از بلاک چین اتریوم نیز آغاز شد.
همچنین میتوانید از طریق Binance Chain Explorer، API و رابط RPC، بازار DEX را برای تأیید قیمت و فعالیت بازار داراییهای خاص، بررسی تاریخچه معاملات و بلوکهای زنجیره، رصد کنید.
تمرکز اصلی در طراحیBinance Chain عبارتند از:
- عدم نگهداری وجوه: معاملهگران کنترل کلید و وجوه شخصی خود را حفظ میکنند.
- عملکرد بالا: تأخیر کم، توان عملیاتی بالا برای کاربران بزرگ و معاملات با نقدینگی بالا. هدف ما دستیابی به زمان ۱ ثانیه در ایجاد بلوک، با ۱بار تایید نهایی بودن میباشد.
- هزینه کم: هم در کارمزد و هم در هزینه نقدینگی.
- تجربه کاربری آسان: همانند سایت com.
- معاملات عادلانه: تا حد امکان، به حداقل رساندن معاملات بر اساس اطلاعات نهانی.
- قابل تکامل: قادر به توسعه مداوم با استفاده از انباشته فناوری، معماری و ایدهها برای بهبود سیستم.
ناگفته نماند که میتوانید سایر دادههای شبکه بایننس را از طریق full node یا API استخراج کنید، ابزارها و برنامههایی را توسعه دهید تا به کاربران در استفاده از Binance Chain و Binance DEX کمک کند و همینطور توکنهای BNB را نیز ارسال و دریافت کنید.
مزایای استفاده از بایننس کوین
- دارای کارمزد کمتر به نسبت دیگر رمزارزها در بازار کریپتوکارنسی
- امکان بهرهمندی از تخفیف در هزینهی معاملات Binance
- امنیت و قابلیت اطمینان : بایننس در حال حاضر میلیونها کاربر و معاملهگر رمزارزها دارد که روی پلتفرم بایننس تکیه دارند و به امنیت و قابلیتهای محافظتی این صرافی اطمینان دارند. صرافی بایننس از یک چارچوب سیستمی چندخوشهای و چند لایه استفاده میکند و همچنین، قابلیت صندوق دارایی امن (Secure Assets Fund for Users) را به منظور امن نگهداشتن داراییهای کاربران ارائه میدهد.
- امکان استفاده از آن در خارج از پلتفرم معاملاتی Binance
- امکان مبادلهی آن با ارزهای فیات : قابلیت استفاده از بایننسکوین برای خریدوفروش سایر رمزارزهای موجود در بازار دیجیتال همچون بیتکوین، لایتکوین، اتریوم، مونرو و…
- دسترسی آسان به آن از طریق دسک تاپ، HTML5، iOS و Android
- تراکنشهای سریع : در صورتی که کاربر از بایننس کوین برای معاملهگری در صرافی استفاده میکند، به موتور تطبیق مالکیت این پلتفرم دسترسی دارد. کاربران همواره میتوانند معامله درست را با استفاده از موتور تطبیق مالکیت پیدا کنند و با استفاده از بایننس کوین این کار را سریعتر و قابل اطمینانتر انجام دهند.
- دسترسی گسترده: صرافی Binance امکان معامله بیش از ۴۰ جفت ارز را فراهم میکند
- مشارکت در عرضه اولیه سکهها : لانچپد بایننس از فروش توکنهای جدید پشتیبانی میکند و کاربر میتواند از توکنهای بایننس کوین خودش برای خرید سهم در رمزارز جدیدی که قرار است عرضه شود استفاده کند. بعدها، این ارزهای دیجیتال جدید به صرافی بایننس اضافه میشوند و کاربر میتواند آنها را معامله کند و این به نوبه خود یک تجربه بیبدیل و کامل را برای کاربر به همراه دارد.
معایب استفاده از بایننس کوین
در حالی که مزایای خاصی برای خرید بایننس کوین وجود دارد، مخاطراتی نیز پیرامون این رمزارز وجود دارد. موضوع اولی که برای کسی پوشیده نیست این است که صنعت رمزارزها یک صنعت نوپا است. بنابراین رویدادهای گوناگون میتواند اثر منفی روی این صنعت داشته باشد. بیثباتی این صنعت هم یکی از موضوعاتی است که افراد باید آن را در نظر بگیرند زیرا یک اتفاق و یک لحظه میتواند منجر به از دست رفتن کل سرمایه فرد شود.
علاوه بر آن، چنانکه شرح داده شد، بحث تخفیف کارمزد تراکنشها در صورت استفاده از بایننس کوین برای پراخت کارمزدها در صرافی بایننس در سال ۲۰۲۱ به پایان میرسد و در این زمان در صورتی که این رمزارز نتوانسته باشد جایگاه خوبی در بازار رمزارزها به دست آورده باشد، ممکن است به طور کامل از رده خارج شود. البته به نظر میرسد که بایننس کوین اکنون جایگاه خوبی را از آن خود کرده و با قرار کردن در جایگاه سوم از نظر اندازه بازار، بعد از بیتکوین و اتریوم که به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند، از آینده خوبی برخوردار است.
کیف پول دیجیتال بایننس کوین
برای ذخیرهسازی بایننس کوین (BNB) میتوان از ولتهای سختافزاری یا نرمافزاری زیر استفاده کرد:
- کیف پول سخت افزاری لجر Ledger، ترزور Trezor یا کول ولت
در حالت کلی استفاده از کیف پول های سخت افزاری برای نگهداریارز دیجیتال بایننس کوین و یا سایر رمز ارز های دیگر پیشنهاد نمی شود مگر سرمایه زیادی را بابت خرید آن پرداخت کرده اید و به همین منظور نیاز به تامین امنیت بیشتری هستید.
- کیف پول نرم افزاری Enjin Wallet ، Jaxx، BRD، Atomic Wallet، Coinomi
- کیف پول رسمی بایننس کوین با نام تراست ولت (TrustWallet)
علاوه بر تراست ولت، کیف پولهای MetaMask، Math Wallet، Bitkeep و Binance Chain Wallet از بایننس کوین در بلاکچین بایننس اسمارت چین پشتیبانی میکنند.