سرمایه‌گذاری، معامله‌گری، کسب درآمد

خرید و فروش و استخراخ رمزارزها و کسب درآمد از آن

سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال

صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج (Exchange) بستری است که در آن اشخاص می‌توانند ارزهای دیجیتال خود را معامله و به ارز دیجیتال دیگر یا پول ملی تبدیل کنند. صرافی می‌تواند یک سایت باشد یا یک اپلیکیشن موبایل که روی تلفن همراه نصب می‌شود یا هر دو.

با ثبت‌نام در یک صرافی ارز دیجیتال می‌توانید در قبال پول ملی یا ارز دیجیتال دیگر، ارز دیجیتال خریداری کنید یا ارز دیجیتال خود را در قبال پول ملی (مانند ریال) یا یک ارز دیجیتال دیگر به فروش برسانید.

برای ثبت نام یا انجام معامله، نیاز به حضور فیزیکی در محل دفتر صرافی ارز دیجیتال وجود ندارد و تنها کافی است از طریق سایت یا اپلیکیشن موبایل اقدام شود، چراکه وقتی با دارایی‌هایی از جنس دیجیتال سروکار داریم، نیاز به مراجعه حضوری از بین می‌رود.

اینکه یک صرافی ارز دیجیتال چگونه کار می‌کند به نوع صرافی بستگی دارد. اما اگر بخواهیم نگاهی کلی به کار صرافی‌ها داشته باشیم، هر صرافی به یکی از این دو شکل کار می‌کند:

حالت اول آن است که شما با خودِ صرافی معامله می‌کنید. (از خود صرافی می‌خرید یا به خود صرافی می‌فروشید.)

در حالت دوم صرافی خودش طرف معامله نیست و فقط یک واسط بین خریداران و فروشندگان است و از انجام معاملات مقداری کارمزد می‌گیرد.

در تعداد کمی از صرافی‌ها طرف معامله خود صرافی است، یعنی افراد برای خرید ارز دیجیتال، آن را از خود صرافی خریداری می‌کنند و برای فروش، ارز دیجیتال خود را به خود صرافی می‌فروشند. در اینجا درآمد صرافی از تفاوت قیمت خریدوفروش است؛ یعنی قیمت خرید ارز دیجیتال از صرافی نسبت به قیمت فروش آن به صرافی بالاتر است.

در حالت دوم دیگر صرافی‌ها طرف معامله شما نیستند، بلکه در حقیقت واسط بین خریداران و فروشندگان هستند و از هر معامله درصدی کمیسیون دریافت می‌کنند. از نظر جهانی، اغلب صرافی‌ها به روش دوم کار می‌کنند.

جفت ارز چیست؟

در یک صرافی ارز دیجیتال برای نشان‌دادن امکان تبدیل یک ارز دیجیتال به ارز دیجیتال دیگر از مفهومی به‌نام جفت‌ارز استفاده می‌کنند.

یک جفت ارز در صرافی به این صورت نمایش داده می‌شود:

  • نماد اختصاری ارز دیجیتال اول
  • نماد اختصاری ارز دیجیتال دوم

به‌عنوان مثال، نماد اختصاری بیت‌کوین BTC و نماد اختصاری تتر USDT است. بنابراین جفت‌ارز بیت کوین_تتر را این‌گونه مشاهده می‌کنید  BTC/USD .

چرا ارز دیجیتال برق زیادی مصرف می‌کند؟

ارزهای دیجیتال زیادی بعد از بیت‌کوین ایجاد شدند، ولی همچنان بیت‌کوین انرژی برق بسیار بیشتری از سایر ارزها مصرف می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) به نقل از بورسینس، برای اینکه بدانیم دلیل مصرف برق چیست و بیت‌کوین چه نیازی به برق دارد، ابتدا باید بطور مختصر به شیوه کار شبکه بیت‌کوین بپردازیم.

شبکه بیت‌کوین به عنوان یک ارز رمزنگاری‌شده، غیرمتمرکز است، به این معنی که دارای مرکزیت و نهاد ناظر خاصی نیست. هیچ بانک مرکزی، شرکتی خاص، افرادی شناخته شده مسئول شبکه بیت‌کوین نیست که مسئولیت مدیریت تراکنش‌ها و به طور کلی شبکه را بر عهده داشته باشد.

بیت‌کوین شبکه‌ای از کامپیوترها و دستگاه‌هایی است که در سرتاسر دنیا وجود دارد و اصطلاحا به نام ماینر یا استخراج‌کننده شناخته می‌شوند. پس هر دو کار (تایید تراکنش‌ها و ایجاد بیت‌کوین جدید) بر عهده ماینرها یا همان استخراج‌کنندگان بیت‌کوین است.

ماینرها هستند که شبکه بیت‌کوین را پایدار نگه داشته‌اند و دستگاه‌های آنها برای کار کردن برق زیادی مصرف می‌کند. اما چه دلیلی دارد ماینرها مبالغ زیادی برای خرید دستگاه‌های استخراج بیت‌کوین و برق هزینه کنند؟

پاسخ در یک کلمه خلاصه می‌شود: کسب درآمد. استخراج بیت‌کوین یک صنعت چندمیلیارد دلاری در دنیاست. با رشد قیمت بیت‌کوین در سال‌های اخیر، افراد زیادی برای استخراج ارز هجوم آورده‌اند.

در ایران نیز به دلیل قیمت پایین برق، هزینه استخراج بیت‌کوین کمتر از برخی کشورهای دنیاست. به همین خاطر در مدتی محدود، مزارع استخراج بیت‌کوین زیادی با برق کشاورزی، برق صنعتی و… راه‌اندازی شده است. خوراک اصلی دستگاه‌های ماینر، برق است. دستگاه‌های ماینینگ بیت‌کوین که اصطلاحا ASIC نام دارند، انواع مختلفی دارند و مصرف برق آنها متفاوت است.

    استخراج ارز با یک دستگاه نیز بسیار نادر است. اغلب ماینرها چندین دستگاه دارند و مزارع بزرگ استخراج گاهی تا صدها و هزاران دستگاه ماینر را به برق وصل کرده‌اند. در استخراج ارز، مفاهیم فنی و پیچیده زیادی وجود دارد.

درآمد ماینرها دقیقا از کجاست؟

هر ۱۰ دقیقه، یک بلاک به بلاکچین بیت‌کوین اضافه می‌شود و با این کار، ۱۲.۵ بیت‌کوین جدید ایجاد می‌شود. البته این ۱۲.۵ بیت‌کوین طبق قوانین شبکه بیت‌کوین، در سال ۲۰۲۰ تغییر می‌کند و به ۶.۲۵ بیت‌کوین می‌رسد. علاوه بر این ۱۲.۵ بیت‌کوین، با اضافه شدن هر بلاک به بلاکچین، تعدادی تراکنش که در این بلاک جای گرفته نیز تایید (Confirm) می‌شود.

یک ماینرها به تنهایی قدرت استخراج یک بلاک را ندارد، زیرا همانطور که اشاره کردیم تعداد ماینرها بسیار زیاد است و رقابت شدیدی وجود دارد. به همین دلیل دسته‌هایی از ماینرها در استخرهای استخراج عضو می‌شوند تا شانس موفقیت و کسب درآمد خود را بالا ببرند.

وقتی یک استخر (یک مجموعه از ماینرها) یک بلاک را استخراج کرد، بیت‌کوین‌های جدید که ایجاد شده‌اند بین مشارکت‌کنندگان متناسب با سهمی که در کار داشته‌اند تقسیم می‌شود.

علاوه بر این، کارمزدهای تراکنش‌هایی که تایید شده‌اند نیز بین ماینرها توزیع می‌شود.

روشهای ابتکاری و جدید دیگری هم برای استخراج رمزارز وجود دارد. به طور مثال از طریق دوربین‌های خودرویی بر بستر بلاکچین!

این قوانین از کجا آمده؟

شاید برایتان سوال پیش بیاید که چه کسی نحوه کارکرد بیت‌کوین را تعیین کرده؟ چه کسی تعیین کرده باید در ازای استخراج هر بلاک مثلا ۱۲.۵ بیت‌کوین به استخراج‌کننده برسد؟

ابتدا بهتر است اشاره کنیم که پاداش استخراج هر بلاک در ابتدای شکل‌گیری بیت‌کوین ۵۰ بیت‌کوین بوده ولی هر از ۴ سال این پاداش نصف می‌شود.

به همین دلیل در سال ۲۰۲۰ پاداش استخراج به ۶.۲۵ بیت‌کوین می‌رسد. کلیه قوانین شبکه، توسط ایجاد‌کننده بیت‌کوین که با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو شناخته می‌شود در شبکه بیت‌کوین برنامه‌نویسی شده است. کسی نمی‌تواند در بلاک‌چین بیت‌کوین دستکاری کند و آنرا به نفع خود یا افراد دیگری تغییر دهد.

اگر بخواهیم این قوانین را تغییر دهیم، اصطلاحا باید یک انشعاب (فورک) از شبکه بیت‌کوین ایجاد کنیم که در این صورت یک ارز دیجیتال جدید ایجاد می‌شود. ارز بیت‌کوین‌کش و بسیاری از فورک‌های دیگر نیز به همین ترتیب ایجاد شده‌اند.

امنیت در سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال

با گذشت بیش از یک دهه از عمر ارزهای دیجیتال، این دارایی‌ها هنوز هم برای بسیاری از مردم ناشناخته هستند. برای داشتن سرمایه‌گذاری یا ترید امن در زمینهٔ رمزارزها نیاز دارید تا به نکاتی اساسی در این زمینه توجه کنید.

آگاهی از ماهیت اطلاعات حساب شما بسیار می‌تواند به شما در جلوگیری از مورد سرقت قرار گرفتن کمک کند.

فراموش نکنید کلیدهای خصوصی خود را در اختیار هیچ شخص، صرافی و یا حتی کسانی که خود را یکی از کارکنان سازندهٔ کیف‌پولتان معرفی می‌کنند، قرار ندهید.

در انتخاب صرافی و کیف پول دقت لازم را به خرج دهید و قبل از استفاده از آن‌ها حتما اعتبار آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید. همچنین با به روز نگه داشتن اپلیکیشن یا نرم‌افزار کیف‌پول خود می‌توانید سرمایه‌گذاری امن‌تری برای خود داشته باشید.

با این حال توصیه می‌شود در صورتی که سرمایهٔ شما در ارزهای دیجیتال قابل توجه است حتما از کیف‌پول‌های سخت‌افزاری استفاده کنید.

همیشه اطلاعات خود را راجع به رمزارزها به روز نگه دارید که کسی به دلیل عدم آگاهی شما به وسیلهٔ تبلیغات هیجان‌انگیز، دارایی شما را تصاحب نکند.

متاسفانه به دلیل عدم آشنایی افراد با جزئیات دنیای رمزارزها حتی دیده شده است که افراد خبره در این زمینه نیز هدف افراد سودجو قرار گرفته‌اند.

امتیاز کاربران: اولین نفری باشید که امتیاز می دهد!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا